Verkkokurssi

 

Ota herkkyytesi lahjat käyttöön ja
luo oman tuntuista ja näköistä elämää

Aistitko herkästi toisten ihmisten tunteita ja tarpeita ja huolehditko niistä suhteissasi oman hyvinvointisi kustannuksella?

Haluatko käyttöösi testattuja keinoja siihen, miten voit lopettaa itsesi ylikuormittamisen ihmissuhteissasi ja saada lisää tilaa omille tunteillesi ja tarpeillesi? Ja miten voit käyttää herkkyyttäsi tekemään suhteistasi parempia sekä itsellesi että toisille?

Lauantaina 21.1.2017 järjestettävä tapahtuma on tarkoitettu herkille, erityisherkille ja herkkyydestään kiinnostuneille ihmisille, joilla on tapana vetää toisten tunteista ja tarpeista huolehtiminen överiksi oman hyvinvointinsa, jaksamisensa ja onnellisuutensa kustannuksella.

Jos koet, että sinun on jatkuvasti luettava toisten tunteita ja tarpeita ja vastattava niihin, jotta saisit suhteesi toimimaan, tämä tapahtuma auttaa sinua.

Kaltaisesi herkän ihmisen, joka myötäelää voimakkaasti toisten tunteissa, vaarana on jäädä jumiin aina käytettävissä olevan tunnesuodattimen ja pyyteettömän kannattelijan rooliin. Oma elämäsi lipuu helposti ohi muita rajattomasti tukiessasi ja omat syvimmät toiveet ja visiot hautautuvat tämän kierteen alle.

Koska näet asioita, joita suurin osa muista ihmisistä ei vaikuta näkevän, päädyt usein kantamaan yksin vastuuta asioista, jotka eivät kuulu pelkästään sinun harteillesi. Ihmettelet, etteivätkö läheisesi ymmärrä kaikkea, mitä teet, koska he tuntuvat pitävän jatkuvaa tukeasi itsestäänselvyytenä.

Odotat päivää, jollain saisit itse takaisin edes osan siitä, mitä olet antanut, mutta tuo päivä ei koskaan tunnu koittavan. Olet toistuvasti fyysisesti ja henkisesti väsynyt, mutta saatat silti pelätä, että tutusta roolista ulos murtautuminen aiheuttaisi ympärilläsi niin paljon vastustusta, että et tiedä, kannattaako se.

Varsinkin väsyneenä saatat kokea, että olet voimaton tekemään asialle mitään. Vaikka muiden tukeminen saakin sinut tuntemaan itsesi hyödylliseksi, sinusta tuntuu, että jotain olennaista omasta potentiaalistasi jää käyttämättä.

Koska olet herkkä aistimaan muiden tunteita, sinulla on erinomainen valmius olla myötäelävä ja ymmärtäväinen kumppani, vanhempi, ystävä, perheenjäsen ja työkaveri. Se, että uuvutat itsesi jatkuvasti empatialla ei kuitenkaan hyödytä sinua eikä niitä, joiden kanssa olet tekemisissä.

Päivän kestävässä ryhmävalmennuksessa sukellamme syvemmälle siihen, miten voimakkaasti empatian vetäminen överiksi muovaa ihmissuhteitamme ja sitä kautta kokemustamme elämästä.

Tapahtumassa opit mm.

 • Miten voit lopettaa itsesi tarpeettoman uuvuttamisen toisten tunteilla ja tarpeilla ja luoda suhteillesi tasapainoisemman perustan
 • Miten luot, selkeytät ja vahvistat tarpeellisia rajoja suhteissa toisiin ihmisiin
 • Miten voit ilmaista tunteitasi ja tarpeitasi toisille niin, että et lamaannu pelosta, alistu, turhaudu tai pidättele itseäsi ja voit tulla aidosti kuulluksi
 • Miten tunnistat ja hyödynnät haastavien ihmissuhteidesi tarjoamat mahdollisuudet oman itsetuntemuksesi kasvattamiseen ja aidolta ja vapaalta tuntuvan elämän luomiseen

Päivän aikana oivallat, miten toisten tunteiden ja tarpeiden asettaminen aina etusijalle estää sinua saamasta sitä, mitä itse aidosti haluat. Harjoittelet myös tunnistamaan omia tunteitasi ja tarpeitasi ja antamaan niille tilaa. Näet, että sinun ei tarvitse enää koskaan antaa pois omaa voimaasi ollaksesi hyväksytty ja rakastettu.

Saat tapahtumasta mukaasi konkreettiset ja helposti omaksuttavat harjoitukset, joiden avulla voit luoda muutosta kohti aidompaa ja vapaampaa olemista itsessäsi, elämässäsi ja ihmissuhteissasi. Valmennuksen avulla voit aloittaa toimimisen uusilla tavoilla saman tien parisuhteessa, vanhempana, työkaverina, johtajana, ystävänä ja sukulaisena.

Jaamme myös kokemuksia ja ajatuksia toisten samassa tilanteessa olevien kanssa turvallisessa ja luottamuksellisessa ilmapiirissä.

Tapahtuman jälkeen

 • Voit kokea olevasi enemmän voimissasi omassa herkkyydessäsi ja näet, miten se auttaa sinua luomaan entistä paremman suhteen itseesi ja toisiin
 • Tiedät tarkkaan, miten toimia uudella tavalla, kun överiempatian aktivoiva tilanne on seuraavan kerran päällä ja osaat purkaa överiempatian ja ylivastuullisuuden kierteen pala kerrallaan
 • Sinulla on toimivia keinoja tutustua syvemmin intuitioosi ja osaat vahvistaa kykyäsi kuunnella ja seurata sisäistä viisauttasi niin ihmissuhteissasi kuin muutenkin arjessasi

Valmennuksen alennettu hinta on 149 euroa. (Valmennuksen normaalihinta on 179 euroa.)

Tapahtumaan mahtuu rajallinen määrä osallistujia.

Aika: la 21.1.2017 klo 10.00-16.00
Paikka: Arkadia International Bookshop Helsingin keskustassa, osoitteessa Nervanderinkatu 11.

Valmennuksen vetäjänä on valmentaja ja Herkkä ja vahva -tapahtumien perustaja Marika Vepsäläinen ja tapahtuman vierailevana valmentajana ja esiintyjänä on Alma Sipilä.

 

marika_alma_700px

Marika (vas.) on valmentaja, joka on perustanut Herkkä ja vahva -tapahtumat tuodakseen yhteen herkkiä ihmisiä, jotka vetävät toisten tarpeista ja tunteista huolehtiminen överiksi oman hyvinvointinsa kustannuksella. Marikan missiona on auttaa herkkiä ja herkkyydestään kiinnostuneita lopettamaan ylikuormittumisen kierteen, voimistamaan intuitiotaan ja intuitiivisia kykyjään ja luomaan elämää, joka tuntuu aidolta ja omalta.

Alma (oik.) laulaja-lauluntekijä, psykologi, kehorakkausradikaali ja lempeyden puolestapuhuja. Hän tuo valmennuspäivässä esille erityisesti omien tunteiden, tarpeiden ja itsestä huolehtimisen tärkeyttä herkän ihmisen suhteessa itseensä ja toisiin.

Jos sinulla on mitä tahansa kysyttävää valmennukseen liittyen tai haluat maksaa osallistumismaksun osissa, ota yhteyttä numeroon 050 575 9928 tai sähköpostitse info@herkkajavahva.fi.

Vapaa paikkasi tapahtumaan tästä:

TESTAA, MITEN ÖVERIEMPATIA JA YLIVASTUULLISUUS VAIKUTTAVAT IHMISSUHTEISIISI

 • Aistitko herkästi toisten tunnetiloja, tarpeita ja motiiveja ja koetko, että sinun täytyy jatkuvasti vastata niihin, jotta täyttäisit odotukset ja olisit hyödyllinen, tarvittu ja hyväksytty?
 • Tuntuvatko omat tunteesi toisinaan niin voimakkailta, että haluaisit mielummin sivuuttaa ne? Erityisesti, jos olet tunteen noustessa tekemisissä toisten ihmisten kanssa?
 • Otatko tilanteiden yleisestä sujuvuudesta enemmän vastuuta kuin sinulle kuuluisi?
 • Onko sinun vaikeaa ottaa tilaa omille tunteillesi ja tarpeillesi?
 • Kiinnitätkö keskustelussa lähes aina huomion ensimmäisenä toisen kuulumisiin ja tuntemuksiin?
 • Kannatko toisten huolia ja murheita harteillasi sillä seurauksella, että väsytät itsesi jatkuvasti etkä ennätä miettiä, mitä sinä todella haluaisit?
 • Jos olet stressaantunut, annatko usein lisää huomiota, energiaa ja huolenpitoa toisille?
 • Käytätkö paljon aikaa ihmissuhteidesi vaiheiden ja tapahtumien analysointiin ja pohtimiseen?
 • Mietitkö usein, oletko tehnyt jotain väärin ihmissuhteissasi ja oletko syyllinen niissä syntyviin ristiriitoihin?
 • Koetko, että sinun täytyy antaa itsestäsi jotain pois ja sopeutua tiettyihin ehtoihin, jotta voisit olla läheisissä suhteissa toisten kanssa?
 • Vaikuttavatko ihmissuhteissasi tapahtuvat asiat ja tunteet voimakkaasti olotilaasi ja kykyysi keskittyä muihin asioihin?
 • Koetko olevasi jumissa omat tunteensa ja tarpeensa sivuuttavan, pyytettömän tunnesuodattimen ja ainaisen tukihenkilön roolissa?
 • Estääkö se sinua saamasta sitä, mitä haluat ja kokemasta tarpeeksi merkityksellisyyttä ja täyttymystä elämässäsi?
 • Oletko tuntenut tai tunnetko toisinaan hyvin voimakkaita yhteyksiä toisiin ihmisiin ja erityisesti romanttisiin kumppaneihisi?
 • Vedätkö usein puoleesi ihmisiä, jotka pyrkivät tukahduttamaan tunteitaan ja ovat emotionaalisesti tavoittamattomissa?
 • Koetko, että käyt ihmissuhteissasi läpi toistuvia haastavia tilanteita, joihin tuntuu sisältyvän joku opetus, jonka haluaisit ratkaista?
 • Pelkäätkö, että sinulle ollaan epärehellisiä ja että tulet nöyryytetyksi läheisissä ihmissuhteissasi?
 • Kuuletko ihmisiltä mielummin suoraan epämiellyttävän ja kipeänkin totuuden kuin elät hähmäisessä, välttelevässä ja jännittyneessä tilanteessa?
 • Pidätkö yhtenä suurimmista loukkauksista sinua kohtaan, kun sinulle sanotaan yhtä ja tehdään toista?
 • Pelkäätkö, että sinut hylätään, jos ilmaiset negatiivisia tunteitasi, haavoittuvuutasi ja tarvitsevuuttasi läheisissä ihmissuhteissasi?
 • Koetko, että kun viimein ilmaiset, mitä sinä tunnet ja tarvitset, sitä ei aina oteta riittävän tosissaan?
 • Saatko erilaiset ihmiset tekemään asioita suhteellisen helposti ja pelaamaan yhteen ilman päsmäröintiä, vaatimista ja ylhäältä päin tulevaa, virallistettua auktoriteettiasemaa?
 • Onko oikeudenmukaisuus sinulle tärkeää ja ottaako sinua päähän, kun esimerkiksi työpaikallasi johto tekee ratkaisuja välittämättä organisaation muiden jäsenten näkemyksistä ja toiveista?
 • Oletko kohdannut elämässäsi vastoinkäymisiä, joiden olet kokenut horjuttaneen luottamustasi itseesi, toisiin ja elämään voimakkaasti?
 • Onko sinulle sanottu, että olet joidenkin mielestä pelottava suuttuessasi? Huomaatko toisinaan vaikuttavasi toisten käyttäytymiseen pelkällä läsnäolollasi, katseellasi tai muulla sanattomalla viestinnällä?
 • Kaipaatko lisää rohkeutta kuunnella itseäsi ja omia tunteitasi ja tarpeitasi ja keinoja ottaa niille enemmän tilaa elämässäsi?
 • Haluatko oppia vetämään selkeitä rajoja ja pitämään puolesi?
 • Haluatko käyttää herkkyyttäsi ja empatiakykyjäsi entistä vahvemmin panoksesi antamiseen maailmaan ja semmoisen elämän luomiseen, jossa sekä sinä että läheisesi voitte hyvin?

Mikäli tunnistit itsesi kolmesta tai useammasta kohdasta, tapahtumasta on sinulle hyötyä.

Överiempaattisena ihmisenä sinulla on tapana kiinnittää huomio yleensä ensin toisten ihmisten oloon, tunteisiin, tarpeisiin, kuulumisiin ja kokemuksiin.

Tästä johtuen suhteesi rakentuvat usein muotoon, jossa toisten tunteet ja tarpeet saavat enemmän tilaa kuin omasi. Mikäli suhteen toisella osapuolella on elämässään vaativia haasteita, voi vaaka vinksahtaa vieläkin enemmän epätasapainoon.

Asetelma tuntuu jonkun aikaa tutulta, turvalliselta ja lupaavalta. Pian kuitenkin huomaat, että tunnet jääväsi jatkuvasti jotain vaille. Odotat toiselta toimintaa, käytöstä ja sanoja, joita et saakaan. Tunnet itsesi pettyneeksi ja hämmentyneeksi ja mietit, milloin sinun aikasi tulla nähdyksi ja saada tunteesi ja tarpeesi huomioiduiksi koittaa.

Usein pyrit ratkaisemaan tilanteen vetämällä empatian entistä överimmäksi. Annat toisen tunteille, tarpeille ja haluille vieläkin enemmän huomiota siinä toivossa, että pian saat itsekin sitä, mitä tarvitset. Tämä voi jatkua silloinkin, kun suhteen toinen osapuoli on jo ilmaissut, ettei odota sinun antavan hänelle niin paljon. Ja vaikka et ehkä itsekään tarkalleen tiedä, mitä toiselta vastineeksi tarvitset ja odotat.

Jotta voit tietää, mitä todella tunnet ja saada sen, mitä aidosti tarvitset, sinun on annettava myös itsesi nauttia omasta herkkyydestäsi ja vahvasta myötäelämisen kyvystäsi. Se tarkoittaa omien tunteidesi, tarpeidesi, olotilojesi ja kokemuksiesi tunnistamista, hyväksymistä ja arvostamista. Sitä, että teet niille tilaa elämässäsi.

Vasta tuntemalla sen, minkälainen ihminen sinä kaikkine tunteinesi ja tarpeinesi olet, pystyt näyttämään toisillekin totuudenmukaisesti sen, että tässä minä olen menossa. Silloin voit avautua vastaanottamaan heiltä juuri semmoista tukea, hyväksyntää ja rakkautta, jota sillä hetkellä eniten kaipaat.

Jokainen suhde, jossa olemme vetäneet överiempatian huippuunsa, on opettanut meille jotain. Jossain vaiheessa samojen kaavojen ja oppituntien toistaminen käy kuitenkin liian raskaaksi. Tiedämme, että niin tutulta ja turvalliselta kuin tietyt toimintamallit tuntuvatkin, on olemassa jotain parempaa.

Valmennuksen avulla voit katkaista överiempatian kierteen ihmissuhteissasi ja tiedostaa sinua turhaan rajoittavat mielen ja tunteiden mallit. Voit aloittaa suhteidesi elämisen tavoilla, jotka tukevat kaiken sen herkyyden, voiman ja hienouden esiintuloa, joka sinussa on.

Varaa paikkasi lauantaina 21.1.2017 järjestettävään valmennukseen Miten lopetat överiempatian ja teet herkkyydestä voimasi ihmissuhteissasi tästä:

KEVÄÄN 2017 MUUT TULEVAT TAPAHTUMAT

Maailma tarvitsee kipeästi herkkyyttäsi, emptiakykyjäsi ja luovaa panostasi, mutta ei oman jaksamisesi ja hyvinvointisi kustannuksella.

Jokainen kevään 2017 valmennuspäivistä on suunniteltu auttamaan sinua katkaisemaan toisten tunteiden ja tarpeiden aistimisesta ja ylivastuullisesta kantamisesta johtuvan kierteen ja luomaan lisää tilaa sille, mitä pohjimmiltasi haluat itsessäsi ja elämässäsi vahvistaa.

On aika astua omaan voimaasi. Se tarkoittaa sitä, että elät, olet ja teet asioita päivittäisessä elämässäsi tavoilla, joiden tunnet olevan linjassa syvimmän sisimpäsi ja totuutesi kanssa, vaikka ne poikkeaisivat siitä, miten suurin osa muista ihmisistä toimii.

Se on paras tapa palvella ja hienoin lahja, jonka voit itsellesi ja muille antaa niin läheisissä ihmissuhteissasi, työssäsi kuin maailmassa laajemmin.

Kevään 2017 aikana järjestettävien, muiden valmennustapahtumien ajankohdat ja teemat ovat:

LA 25.3.2017
MITEN PÄÄSET IRTI YLIVASTUULLISUUDESTA TYÖSSÄSI ILMAN, ETTÄ SINUN TÄYTYY IRTISANOUTUA SAMAN TIEN

 • Miten tunnistat ja vahvistat päivittäisessä työarjessasi tekemisen tapoja, jotka tukevat jaksamistasi ja tuntuvat omilta
 • Miten voit hyödyntää herkkyyttäsi, intuitiotasi ja myötäelämisen taitojasi työssäsi niin, että muut tulevat tuetuiksi, mutta et kuluta itseäsi samalla loppuun
 • Miten voit tehdä työtä, joka tuntuu sinulle merkitykselliseltä ja huomioi herkkyytesi ja menestyä samalla taloudellisesti

LA 20.5.2017
MITEN OTAT KYKYSI KÄYTTÖÖN VAHVEMMIN JA LÖYDÄT PAIKKASI MAAILMASSA

 • Miten tiedostat entistä laajemmin sen vaikutuksen, joka herkkyydelläsi, luovuudellasi ja intuitiivisilla kyvyilläsi voi olla omaan ja muiden hyvinvointiin ja onnistumisiin
 • Miten voit lisätä luottamusta itseesi ja elämään ja päästää lopullisesti irti vanhoista loukkauksista, pettymyksistä ja rajoitteista
 • Miksi on tärkeää, että elät itsellesi aidon tuntuisesti ja miten voit jatkaa yhä syvemmin itseäsi kuunnellen tästä eteenpäin

Tapahtumien sarja on suunniteltu niin, että voit osallistua yksittäisiin tai kaikkiin valmennuspäiviin. Saat jokaisesta tapahtumasta mukaasi konkreettisia, yksinkertaisia ja tehokkaita harjoituksia, jotka voit soveltaa osaksi omaa arkeasi saman tien.

Ilmoittautuminen maaliskuun ja toukokuun tapahtumiin aukeaa noin kaksi kuukautta ennen tapahtuma-ajankohtaa. Mikäli haluat varata paikan toiseen tai molempiin tapahtumiin ennakkoon tai sinulla on mitä tahansa kysyttävää tapahtumiin liittyen, lähetä sähköpostia osoitteeseen info@herkkajavahva.fi.

Ilmoittaudu seuraavaan, 21.1. järjestettävään tapahtumaan Miten lopetat överiempatian ja teet herkkyydestä voimasi ihmissuhteissasi tästä: