Ryhmävalmennus

Herkkä ja vahva – miten voit lopettaa itsesi ylikuormittamisen ja tehdä herkkyydestä voimasi ihmissuhteissasi

Aistitko herkästi toisten ihmisten tunteita ja tarpeita ja huolehditko niistä suhteissasi oman hyvinvointisi kustannuksella?

Haluatko käyttöösi testattuja keinoja siihen, miten voit lopettaa itsesi ylikuormittamisen ihmissuhteissasi ja saada lisää tilaa omille tunteillesi ja tarpeillesi? Ja miten voit käyttää herkkyyttäsi tekemään suhteistasi parempia sekä itsellesi että toisille?

 

Herkkä ja vahva -ryhmävalmennus on tarkoitettu herkille, erityisherkille ja herkkyydestään kiinnostuneille ihmisille, joilla on tapana vetää toisten tarpeista ja tunteista huolehtiminen överiksi ihmissuhteissaan oman hyvinvointinsa kustannuksella.

Jos koet, että sinun on jatkuvasti luettava toisten tunteita ja tarpeita ja vastattava niihin, että saisit suhteesi toimimaan, tämä valmennus auttaa sinua.

Koska olet herkkä aistimaan muiden tunteita, sinulla on erinomainen valmius olla myötäelävä ja ymmärtäväinen kumppani, vanhempi, ystävä, perheenjäsen ja työkaveri. Se, että uuvutat itsesi jatkuvasti empatialla ei kuitenkaan hyödytä sinua eikä niitä, joiden kanssa olet päivittäin tekemisissä.

Päivän kestävässä ryhmävalmennuksessa sukellamme syvemmälle siihen, miten voimakkaasti empatian vetäminen överiksi muovaa ihmissuhteitamme ja sitä kautta kokemustamme elämästä.

Oivallamme, miten toisten tunteiden ja tarpeiden asettaminen aina etusijalle estää meitä saamasta sitä, mitä itse aidosti tarvitsemme. Harjoittelemme tunnistamaan omia tunteitamme ja tarpeitamme ja antamaan niille tilaa. Opettelemme myös ilmaisemaan niitä niin, että meitä kuunnellaan ja saamme tukea. Näemme, että meidän ei tarvitse antaa omaa voimaamme pois ollaksemme hyväksyttyjä ja rakastettuja.

Valmennuksen jälkeen pystyt tunnistamaan omat tunteesi ja tarpeesi paremmin. Avaudut ottamaan vastaan kaipaamaasi välittämistä, tukea, hyväksyntää ja rakkautta myös muilta. Sen seurauksena koet vihdoin saavasi, et vain antavasi ihmissuhteissasi uupumukseen asti. Tiedät myös, miten voit itse vaikuttaa siihen, että suhteesi muuttuvat paremmiksi ja aidommiksi.

Kiitos valmennukseen tähän mennessä osallistuneille! Ilmoitamme seuraavan valmennuksen ajankohdasta ensimmäisenä sähköpostitse. Jätä sähköpostiosoitteesi tämän sivun lopussa olevalla lomakkeella tai lähetä viestiä osoitteeseen info@herkkajavahva.fi.

Ryhmävalmennukseen osallistuminen ei edellytä osallistumista aikaisempiin tapahtumiimme. Valmennus on suunniteltu niin, että se toimii sekä maksuttomaan tapahtumaan osallistuneille että uusille osallistujille.

Mikäli sinulla on kysyttävää, tavoitat meidät osoitteesta info@herkkajavahva.fi tai numerosta 050 575 9928.

Haluatko katkaista överiempatian kierteen ihmissuhteissasi?

Överiempaattisena ihmisenä sinulla on tapana kiinnittää huomio yleensä ensin toisten ihmisten oloon, tunteisiin, tarpeisiin, kuulumisiin ja kokemuksiin.

Tästä johtuen suhteesi rakentuvat usein muotoon, jossa toisten tunteet ja tarpeet saavat enemmän tilaa kuin omasi. Mikäli suhteen toisella osapuolella on elämässään vaativia haasteita, voi vaaka vinksahtaa vieläkin enemmän epätasapainoon.

Asetelma tuntuu jonkun aikaa tutulta, turvalliselta ja lupaavalta. Pian kuitenkin huomaat, että tunnet jääväsi jatkuvasti jotain vaille. Odotat toiselta toimintaa, käytöstä ja sanoja, joita et saakaan. Tunnet itsesi pettyneeksi ja hämmentyneeksi ja mietit, milloin sinun aikasi tulla nähdyksi ja saada tunteesi ja tarpeesi huomioiduiksi koittaa.

Usein pyrit ratkaisemaan tilanteen vetämällä empatian entistä överimmäksi. Annat toisen tunteille, tarpeille ja haluille vieläkin enemmän huomiota siinä toivossa, että pian saat itsekin sitä, mitä tarvitset. Tämä voi jatkua silloinkin, kun suhteen toinen osapuoli on jo ilmaissut, ettei odota sinun antavan hänelle niin paljon. Ja vaikka et ehkä itsekään tarkalleen tiedä, mitä toiselta vastineeksi tarvitset ja odotat.

Jotta voit tietää, mitä todella tunnet ja saada sen, mitä aidosti tarvitset, sinun on annettava myös itsesi nauttia omasta herkkyydestäsi ja vahvasta myötäelämisen kyvystäsi. Se tarkoittaa omien tunteidesi, tarpeidesi, olotilojesi ja kokemuksiesi tunnistamista, hyväksymistä ja arvostamista. Sitä, että teet niille tilaa elämässäsi.

Vasta tuntemalla sen, minkälainen ihminen sinä kaikkine tunteinesi ja tarpeinesi olet, pystyt näyttämään toisillekin totuudenmukaisesti sen, että tässä minä olen menossa. Silloin voit avautua vastaanottamaan heiltä juuri semmoista tukea, hyväksyntää ja rakkautta, jota sillä hetkellä eniten kaipaat.

Jokainen suhde, jossa olemme vetäneet överiempatian huippuunsa, on opettanut meille jotain. Jossain vaiheessa samojen kaavojen ja oppituntien toistaminen käy kuitenkin liian raskaaksi. Tiedämme, että niin tutulta ja turvalliselta kuin tietyt toimintamallit tuntuvatkin, on olemassa jotain parempaa.

Valmennuksen avulla voit katkaista överiempatian kierteen ihmissuhteissasi ja tiedostaa sinua turhaan rajoittavat mielen ja tunteiden mallit. Voit aloittaa suhteidesi elämisen tavoilla, jotka tukevat kaiken sen herkyyden, voiman ja hienouden esiintuloa, joka sinussa on.

Opit muun muassa:

 • Miksi toistat kuluttavaa överiempatian kaavaa ihmissuhteissasi
 • Miten voit lopettaa itsesi tarpeettoman uuvuttamisen toisten tunteilla ja tarpeilla käytännössä ja korjata nykyisiä ja rakentaa tulevia suhteitasi tasapainoisemmalle pohjalle
 • Miten voit ottaa lisää tilaa omille tunteillesi ja tarpeillesi ja vetää niiden avulla luontevia ja selkeitä rajoja suhteissasi
 • Miten voit ilmaista sekä positiivisia että negatiivisia tunteitasi toisille niin, että et lamaannu pelosta, alistu, turhaudu tai pidättele itseäsi ja voit tulla aidosti kuulluksi
 • Miten voit olla myötuntoisempi ja armollisempi itseäsi kohtaan erityisesti, kun käyt läpi muutosta ja harjoittelet överiempatiasta vapautumista

Teemme yhdessä tehokkaita ja helposti omaksuttavia harjoituksia, jotka auttavat sinua vapautumaan ylikuormittumisen kierteestä ja palauttavat voimiasi.

Saat mukaasi useita keinoja, joita voit käyttää, kun tilanne, jossa olet taas uppoamassa överiempatiaan, on seuraavan kerran päällä. Valmennuksen avulla voit aloittaa toimimisen uusilla tavoilla saman tien parisuhteessa, vanhempana, työkaverina, johtajana, ystävänä ja sukulaisena.

Jaamme myös kokemuksia ja ajatuksia toisten samassa tilanteessa olevien kanssa turvallisessa ja luottamuksellisessa ympäristössä.

Tee testi: miten överiempatia vaikuttaa suhteisiisi nyt?

 • Aistitko herkästi toisten ihmisten tunteita ja tarpeita ilman, että niitä sanotaan ääneen?
 • Tuntuvatko omat tunteesi toisinaan niin voimakkailta, että haluaisit mielummin sivuuttaa ne? Erityisesti, jos olet tunteen noustessa tekemisissä toisten ihmisten kanssa?
 • Onko sinun vaikeaa ottaa tilaa omille tunteillesi ja tarpeillesi?
 • Kiinnitätkö keskustelussa lähes aina huomion ensimmäisenä toisen kuulumisiin ja tuntemuksiin?
 • Koetko, että sinun täytyy jatkuvasi ansaita toisten tuki, välittäminen, arvostus ja rakkaus lukemalla toisten tunteita ja tarpeita ja vastaamalla niihin?
 • Jos olet stressaantunut, annatko usein lisää huomiota, energiaa ja huolenpitoa toisille?
 • Käytätkö paljon aikaa ihmissuhteidesi vaiheiden ja tapahtumien analysointiin ja pohtimiseen?
 • Mietitkö usein, oletko tehnyt jotain väärin ihmissuhteissasi ja oletko syyllinen niissä syntyviin ristiriitoihin?
 • Koetko, että sinun täytyy antaa itsestäsi jotain pois ja sopeutua tiettyihin ehtoihin, jotta voisit olla läheisissä suhteissa toisten kanssa?
 • Vaikuttavatko ihmissuhteissasi tapahtuvat asiat ja tunteet voimakkaasti olotilaasi ja kykyysi keskittyä muihin asioihin?
 • Oletko tuntenut tai tunnetko toisinaan hyvin voimakkaita yhteyksiä toisiin ihmisiin ja erityisesti romanttisiin kumppaneihisi?
 • Vedätkö usein puoleesi ihmisiä, jotka pyrkivät tukahduttamaan tunteitaan ja ovat emotionaalisesti tavoittamattomissa?
 • Koetko, että käyt ihmissuhteissasi läpi toistuvia haastavia tilanteita, joihin tuntuu sisältyvän joku opetus, jonka haluaisit ratkaista?
 • Pelkäätkö, että sinulle ollaan epärehellisiä ja että tulet nöyryytetyksi läheisissä ihmissuhteissasi?
 • Kuuletko ihmisiltä mielummin suoraan epämiellyttävän ja kipeänkin totuuden kuin elät hähmäisessä, välttelevässä ja jännittyneessä tilanteessa?
 • Pidätkö yhtenä suurimmista loukkauksista sinua kohtaan, kun sinulle sanotaan yhtä ja tehdään toista?
 • Pelkäätkö, että sinut hylätään, jos ilmaiset negatiivisia tunteitasi, haavoittuvuutasi ja tarvitsevuuttasi läheisissä ihmissuhteissasi?

Mikäli vastasit kyllä viiteen tai useampaan kohtaan, on todennäköistä, että olet överiempaattinen suhteessa toisiin ihmisiin ja ylikuormitat itseäsi tarpeettomasti oman hyvinvointisi kustannuksella.

 

Miksi överiempatiasta vapautuminen ihmissuhteissa kannattaa?

Överiempatiasta vapautuminen tekee suhteistasi aidompia ja siksi parempia.

Jos olet aina piilossa överiempatian takana, läheisesi ja muut ihmiset, joiden kanssa olet tekemisissä, eivät voi tietää, kuka sinä ihmisenä todella olet. Silloin he eivät voi myöskään vastata sinun aitoihin tunteisiisi ja tarpeisiisi. Kun herkkyytesi ja haavoittuvuutesi hautautuvat näennäisen vahvuuden ja jatkuvan toisista huolehtimisen alle, tuki ja luottamus, joita voisit muilta saada, ei koskaan saavuta sinua.

Jos jätämme olematta sitä, mitä todella olemme, jotta emme tulisi hylätyiksi ja torjutuiksi, suljemme samalla myös sen mahdollisuuden, että tulemmekin hyväksytyiksi ja rakastetuiksi juuri sen vuoksi, kokonaisena omana itsenämme.

Kun tunnustamme oman herkyytemme ja tarvitsevuutemme ensin itsellemme, voimme avautua ottamaan vastaan välittämistä, hyväksyntää, tukea ja rakkautta myös muilta. Näin koemme saavamme ihmissuhteissamme, emme vain antavamme uupumukseen asti.

Kun saamme suhteissamme enemmän sitä tukea ja huomiota, jota kaipaamme, voimme paremmin. Pystymme nauttimaan herkyydestämme ja voimme antaa sen avulla täyden panoksemme maailmaan niin kotona, ystävyydessä, työssä kuin vapaa-ajalla.