Valmennusryhmä

Miten lopetat överiempatian – Höllennä rajoittavien mallien otetta ja tee tilaa herkkyydellesi ja hyvinvoinnillesi

Aistitko herkästi toisten tunteita ja tarpeita ja huolehditko niistä oman hyvinvointisi kustannuksella?

Koetko, että toisten tunteiden ja tarpeiden laittaminen omiesi edelle estää sinua pääsemästä kosketuksiin itsesi kanssa? Ja selkeyttämästä ja saamasta elämässä sitä, mitä tarvitset, mitä haluat ja mistä haaveilet?

Tuntuuko sinusta, että olet saanut tarpeeksesi tästä yhä uudelleen toistuvasta asetelmasta niin työssä, parisuhteissa, ystävyyssuhteissa kuin muussa elämässä?

Haluatko kokea vielä muunlaisiakin tapoja olla suhteessa sekä itseesi että toisiin tässä elämässä?

Miten lopetat överiempatian – Höllennä rajoittavien mallien otetta ja tee tilaa herkkyydellesi ja hyvinvoinnillesi -valmennusryhmä on suunnattu herkille ja herkkyydestään kiinnostuneille ihmisille, jotka haluavat lopettaa liiallisen toisten tunteiden ja tarpeiden ehdoilla elämisen ja pitää parempaa huolta omasta itsestään, hyvinvoinnistaan, onnestaan ja kukoistuksestaan.

Ilmoitan seuraavan ryhmän aloitusajankohdasta ensimmäisenä sähköpostilistalleni, johon pääset liittymään täällä.

Se, että laitamme toisten tunteet ja tarpeet jatkuvasti omiemme edelle, on lapsuudestamme juontava selviytymiskeino, jolla yritämme lunastaa toisten hyväksynnän, arvostuksen ja rakkauden – ja ylipäätään paikkamme maailmassa.

Herkkinä ihmisinä olemme olleet pienestä asti hyvin tietoisia siitä, mitä muut ajattelevat ja tuntevat ja mikä heitä motivoi. Lapsuuden ja nuoruuden kasvuympäristöissämme olemme usein päätyneet rooleihin, joissa olemme keskittyneet aistimaan toisten tunnetiloja ja sopeuttamaan omat tunteemme ja toimintamme niihin sopiviksi.

Olemme saattaneet kannatella ja ottaa vastuun koko perheen tunneilmapiiristä, jotta koti olisi tuntunut edes hetken turvalliselta ja tasapainoiselta paikalta olla – ja sivuuttaneet siinä samalla omat tunteemme ja tarpeemme.

Jokaiselle meistä on syntymästämme asti syvä tarve tulla nähdyksi ja rakastetuksi juuri semmoisina kuin olemme, ilman ohittamista, tukahduttamista, väheksyntää tai piilottelua. Se, että tulemme lapsena nähdyiksi ja hyväksytyiksi kaikkine tunteinemme, ominaisuuksinemme ja puolinemme on edellytys sille, että meistä kasvaa tunne-elämältämme kypsiä, sekä terveeseen itsenäisyyteen että aitoon läheisyyteen kykeneviä aikuisia.

Moni meistä kuitenkin kasvaa olosuhteissa, joissa syvät nähdyksi tulemisen kokemukset jäävät vähiin.

Siitä johtuen saatamme aikuisinakin kokea repivää sisäistä ristiriitaa: haluamme todella kipeästi tulla nähdyiksi ja hyväksytyiksi semmoisina kuin olemme ja samaan aikaan piiloudumme hylätyksi ja torjutuksi tulemisen pelossamme överiempaattisen, toisten tunteet ja tarpeet jatkuvasti omiemme edelle laittavan käytöksen taakse.

Toteutamme tätä mallia, usein huomaamattamme, niin parisuhteissamme, perheessämme, ystävyyksissämme, työpaikalla kuin muillakin elämän alueilla. Saatamme saada toisilta hetkellistä hyväksyntää ja huomiota. Mutta niin kauan, kun haemme sitä todellisten tunteidemme ja tarpeidemme kustannuksella, se ei tunnu eheyttävältä ja aidolta.

Se pieni tyttö tai poika, joka meissä asuu, kaipaa edelleen rakkaudellista nähdyksi tulemista, jotta hän voisi kokea olevansa tervetullut, tuettu, tärkeä ja merkityksellinen tässä maailmassa. Ja ottaa siinä oman paikkansa, kaikessa täydellisessä epätäydellisyydessään, rohkeasti ja yhtä arvokkaana muiden rinnalla.

Koska meitä ovat lapsuudessamme ympäröineet ihmiset, jotka eivät ole itsekään saaneet kokea, miltä aidosti nähdyksi, hyväksytyksi ja rakastetuksi tuleminen tuntuu, eivät he ole osanneet antaa tuota kokemusta meillekään.

Se ei oikeuta heidän toimintaansa eikä tee yhtään vähemmän todelliseksi sitä kipua, jota kannamme ja jonka kohtaaminen voi tuntua välillä lähes ylivoimaiselta. Joskus se tuska on niin syvälle painettua, että emme edes muista sitä. Ihmettelemme vain, miksi oireilemme fyysisesti ja henkisesti vuodesta toiseen tavoilla, joita emme osaa selittää.

Tilannetta voi kuitenkin muuttaa paremmaksi, askel kerrallaan.

Vaikka olisimmekin jääneet aikaisemmin vaille aitoja nähdyksi ja hyväksytyksi tulemisen kokemuksia, meillä on mahdollisuuksia vaikuttaa siihen, miten koemme itsemme ja elämämme tästä eteenpäin.

Sekä oman että asiakkaideni kautta olen huomannut, että moni herkkä ja intuitiivinen ihminen on sukupolviensa ketjussa se lenkki, joka viimein sanoo, että ”nyt tämä saa riittää”.

Usein meidät ravistelee hereille joku tilanne tai vaihe, jossa vedämme överiempaattisen käytöksen ja siihen liittyvät kivuliaat kokemukset niin äärimmilleen, että emme voi enää jatkaa samalla tavalla.

Monella tämä on voimakas yhteyden kokemus tai suhde ihmiseen, joka tuntuu tuovan meissä pintaan ne kaikista pahimmat ja syvimmät pelkomme ja vaikeimmat tunteemme.

Näiden kokemusten kautta alamme selvittää, miksi joudumme samankaltaisiin tilanteisiin ja miksi ne tuovat samat, epätyydyttävät tulokset kerta toisensa jälkeen. Ja mitä meissä mahdollisesti onkaan näiden mallien takana. Mitä voimme ja haluamme kokea, tehdä ja luoda tässä elämässä, kun alamme saada ilmaa itsemme ja näiden tuskastuttavien kierteiden välille?

Olen luonut tämän valmennuksen, jotta voisimme sukeltaa syvemmälle itseemme turvallisessa ympäristössä ja tutkia, mitä meistä löytyy överiempatian takaa. Ja antaa myös itse itsellemme sitä eheyttävää huomiota ja huolenpitoa, jota tarvitsemme ja kaipaamme.

Valmennusryhmä sopii sinulle, jos vastaat "kyllä" kolmeen tai useampaan kohtaan seuraavista:

 • Aistitko herkästi toisten ihmisten tunteita ja tarpeita ilman, että niitä sanotaan ääneen?
 • Tuntuvatko omat tunteesi toisinaan niin voimakkailta, että haluaisit mielummin sivuuttaa ne? Erityisesti, jos olet tunteen noustessa tekemisissä toisten ihmisten kanssa?
 • Onko sinun vaikeaa ottaa tilaa ja antaa arvoa omille tunteillesi ja tarpeillesi?
 • Kiinnitätkö keskustelussa lähes aina huomion ensimmäisenä toisen kuulumisiin ja tuntemuksiin?
 • Koetko, että sinun täytyy jatkuvasi ansaita toisten tuki, välittäminen, arvostus ja rakkaus lukemalla toisten tunteita ja tarpeita ja vastaamalla niihin?
 • Jos olet stressaantunut, annatko usein lisää huomiota, energiaa ja huolenpitoa toisille?
 • Mietitkö usein, oletko tehnyt jotain väärin ihmissuhteissasi ja oletko syyllinen niissä syntyviin ristiriitoihin?
 • Koetko, että sinun täytyy antaa itsestäsi jotain pois ja sopeutua tiettyihin ehtoihin, jotta voisit olla läheisissä suhteissa toisten kanssa?
 • Vaikuttavatko ihmissuhteissasi tapahtuvat asiat ja tunteet voimakkaasti olotilaasi ja kykyysi keskittyä muihin asioihin?
 • Oletko tuntenut tai tunnetko toisinaan hyvin voimakkaita yhteyksiä toisiin ihmisiin ja erityisesti romanttisiin kumppaneihisi?
 • Vedätkö usein puoleesi ihmisiä, jotka pyrkivät tukahduttamaan tunteitaan ja ovat emotionaalisesti tavoittamattomissa?
 • Koetko, että käyt ihmissuhteissasi läpi toistuvia haastavia tilanteita, joihin tuntuu sisältyvän joku opetus, jonka haluaisit ratkaista?
 • Pelkäätkö, että sinulle ollaan epärehellisiä ja että tulet nöyryytetyksi läheisissä ihmissuhteissasi?
 • Kuuletko ihmisiltä mielummin suoraan epämiellyttävän ja kipeänkin totuuden kuin elät hähmäisessä, välttelevässä ja jännittyneessä tilanteessa?
 • Onko sinun erityisen vaikeaa olla tekemisissä ihmisten kanssa, jotka sanovat yhtä ja tekevät toista?
 • Tunnetko usein tulevasi sivuutetuksi ja loukkaako se sinua syvästi?
 • Pelkäätkö, että sinut hylätään, jos ilmaiset negatiivisia tunteitasi, haavoittuvuutasi ja tarvitsevuuttasi läheisissä ihmissuhteissasi?
 • Onko sinulla on ahdistusta, surua, masennusta, pelkoa tai muita negatiivisia tunteita aiheuttavia, selvittämättömiä tunnelatauksia ihmisten kanssa? Nämä ihmiset voivat olla menneisyydestäsi tai nykyisyydestäsi.
 • Tuntuuko sinusta, että sinussa on voimakkaita tunteita, joita et ole koskaan saanut tuntea turvallisessa ympäristössä? Ja sanomattomia asioita ja kipua ja tuskaa pitkänkin ajan takaa, jota et ole saanut ilmaistua, etenkään niille henkilöille, joihin ne liittyvät?
 • Sabotoitko hyvinvointiasi, jaksamistasi ja onnistumistasi ihmissuhteissasi, työssäsi ja muissa projekteissasi liialla yrittämisellä, jatkuvalla puhki analysoimisella, itsesi perusteettomalla syyllistämisellä, tekemällä itsesi helpommaksi ja vähemmän vaivaavaksi ja liialla vastuunkantamisella muiden tunteista ja tekemisistä?
 • Oletko kasvanut ympäristössä, jossa tunteet ja vaikeat asiat on lakaistu maton alle, et ole tullut nähdyksi kaikkinesi semmoisena kuin olet ja kokemuksiasi värittävät esimerkiksi hylätyksi tulemisen kokemukset ja räjähdysherkkä ilmapiiri, jossa olet joutunut kantamaan vastuuta asioista, jotka eivät olisi sinun vastuullesi kuuluneet?
 • Onko sinun on vaikeaa ottaa vastaan rakkautta, hyväksyntää, myönteistä palautetta, menestystä ja onnistumista, vaikka samalla kaipaat näitä kokemuksia syvästi?
 • Oletko kyllästynyt pitämään kynttilääsi vakan alla vain siksi, että muilla olisi helpompi olla?
 • Haluatko yksinkertaisia, rentouttavia ja voimallisia henkisiä harjoituksia itsestäsi, hyvinvoinnistasi ja kasvamisestasi huolehtimiseen?
 • Haluatko antaa itse itsellesi sitä rakkautta, hyväksyntää ja nähdyksi tulemista, jota vaille koet jääneesi?
 • Kiinnostaako sinua tutkia ja kehittää herkkyyttäsi ja intuitiivisuuttasi ja käyttää kehoasi, mieltäsi ja visualisointikykyäsi uusilla tavoilla itsetuntemuksesi vahvistamiseen ja syventämiseen yhdessä muiden samanhenkisten ihmisten kanssa?

Ryhmä kokoontuu yhteensä viisi kertaa ja käymme valmennuksessa läpi seuraavat:

Tapaaminen 1: Sydänkeskuksen aktivointi
Miten luot vahvemman yhteyden itseesi ja sisäiseen lapseesi ja annat itsellesi sitä huolenpitoa, huomiota ja rakkautta, jota kaipaat.

Tapaaminen 2: Kehotietoisuuden vahvistaminen
Miten voit huolehtia palautumisestasi paremmin ja energisoida herkkää kehoasi arjen pyörityksessä.

Tapaaminen 3: Rajoittavien tunnelatausten purkaminen
Miten purat rajoittavia, tuskallisia ja voimakkaita negatiivisia tunnelatauksia ihmisiin ja tapahtumiin menneisyydestäsi ja nykyisyydestäsi.

Tapaaminen 4: Lapsuudessa ja nuoruudessa omaksuttujen ajatus-, tunne- ja toimintamallien purkaminen
Miten kohtaat nuoren itsesi ja purat kasvuympäristöstäsi omaksuttujen ajatus-, tunne- ja toimintamallien otetta itsestäsi ja elämästäsi.

Tapaaminen 5: Kipupisteiden tunnistaminen ja hoitaminen
Miten voit hyödyntää herkkyyttäsi ja intuitiivisuuttasi raskaiden tunne-energioiden havaitsemiseen ja poistamiseen itsestäsi ja kehostasi.

Valmennuksessa hyödynnetään Meridian Energetics Inner Child -harjoituksia, jotka auttavat sinua hyödyntämään kehoasi, hengitystäsi ja visualisointikykyjäsi uusilla tavoilla vahvemman yhteyden luomiseen omaan itseesi.

Harjoitukset ovat selkeitä ja voimallisia visualisointi- ja meditaatioharjoituksia, joita voit tehdä missä ja milloin tahansa vaikka päivittäin, kun olet ne oppinut. Kaikki harjoitukset ovat yksilöharjoituksia, jotka jokainen ryhmään osallistuva tekee itse valmentajan suullisessa ohjauksessa. Valmennukseen osallistuvien on tarkoitus on tehdä harjoituksia myös tapaamisten välillä.

Valmennus auttaa sinua höllentämään lapsuudestasi asti kantamiesi rajoittavien mallien, kuormittavien tunnelatausten ja kipeiden suhdekaavojen otetta itsestäsi ja päivittäisestä elämästäsi.

Saat konkreettisia harjoituksia ja työkaluja, joiden avulla palaudut ja jaksat paremmin herkässä kehossasi. 

Opit myös, miten voit keskittyä luomaan ja vahvistamaan elämässäsi sitä, mitä haluat.

Tavoitteena on, että tunnet valmennuksen jälkeen itsesi paljon vapaammaksi, luovemmaksi, voimallisemmaksi ja kykenevämmäksi kuin aikaisemmin ja tiedät, miten huolehtia itsestäsi niin fyysisellä, tunteiden kuin mielenkin tasolla entistä paremmin. 

Jokainen tapaaminen sisältää harjoitusten lisäksi valmentavaa keskustelua ja lisäharjoituksia. Omista kokemuksista kertomisen pakkoa ei ole. Ryhmässä on kuitenkin tavoitteena turvallinen ja luottamuksellinen ilmapiiri, jossa jokainen voi halutessaan jakaa kokemuksia ja oivalluksia omalta polultaan.

Syksyn 2018 valmennusryhmä:

Syksyn 2018 valmennusryhmän ilmoittautuminen on päättynyt. Ilmoitan seuraavan ryhmän aloitusajankohdasta ensimmäisenä sähköpostilistalleni, johon pääset liittymään täällä.

Mikäli sinulla on mitä tahansa valmennukseen liittyviä kysymyksiä, ota yhteyttä minuun info@herkkajavahva.fi.

Terveisin,

Marika